Ateliers van Widar

Atelier in Merksplas

In het kleine atelier nabij de tuin werken elke namiddag een vijftal bewoners rustig en ieder in eigen tempo. Zo werken ze aan opdrachten van andere werkgebieden.  Bloemen en planten plukken en drogen voor de verwerking. Wenskaarten maken. Al het leeggoed sorteren en ontdoen van deksel en etiketten zodat de melkverwerking het glas met stoom proper maakt. Voor de weverij wol pluizen, kaarden en vilten. Ei Kartons klein scheuren voor het grote atelier in Wortel zodat zij papier maché kunnen maken.

Iedereen is welkom om te komen kijken en beleven wat en hoe er gewerkt wordt.

IMG_20220308_155147681_HDR
Atelier in Wortel

Atelier Balder is een werkplaats in het nieuwe huis achter den Bayerd.

Medewerkers, bewoners en dagbesteders doen hier verschillende werkzaamheden.
We decoreren den Bayerd met bloemen en knutselwerkjes. We oogsten en drogen kruiden en maken theemengelingen voor de huizen en den Bayerd. Ook appels en groenten worden gedroogd in de grote oven om te bewaren voor gebruik later.
We vlechten mandjes van pitriet, maken papierschalen en in de winter maken we dompelkaarsen van bijenwas. Deze worden dan verkocht in de winkel.

Atelier Balder is een werkplaats waar in teamverband gewerkt wordt maar ook individuele producten gemaakt worden waar bewoners echt trots op kunnen zijn.

IMG_20220308_155118940

Mensen met een beperking een zo normaal mogelijk leven laten leiden …

— Rudolf Steiner