Werken: een weg naar buiten
Iets produceren dat nodig is, verbindt mij met de medemens. Goed zorgen voor de aarde, verbindt mij met de wereld. Daaraan ontwikkelen bewoners én medewerkers zich. Widar is de plek waar je verschillende beroepen kunt leren:
- Boer(in): alle dagen melken we onze koeien!
- Kaasmaker: in onze melkerij verwerken we melk tot kaas, yoghurt, platte kaas, ...
- Bakker: wij bakken alle dagen 200 broden, taart, koekjes... en brengen dat naar de klanten.
- Winkelier: alle dagen ontvangen we 30 tot 40 klanten in onze winkel.
- Horeca: we bieden warme en koude drankjes aan voor onze klanten in ons café!
- Kruidenier: we plukken en drogen kruiden in ons droogatelier.
- Weven: in de weverij maken we veel handdoeken, tassen, poppen, ...
- Huishouden: ook in het huis werken is belangrijk en volwaardig werk: we koken en poetsen zodat de magen gevuld en de huizen proper blijven.
Widar werkt volgens de biodynamische principes en is Demeter gecertificeerd!
Klik hier om ons artikel met meer uitleg te lezen.